9 september 2014. We zijn amper een maand verder en we zitten al aan het laatste deel van fase 1. Na jaren werk achter de schermen is ons bouwproject in een stroomversnelling gekomen, en dat merk je. Na de slijpwerken is het nu tijd om te graven. De foto’s spreken voor zich, graven is graven. Op zich niks bijzonders, maar wat er uit de bus is gevallen na de graafwerken, is wél bijzonder. Als u uw kennis van de geschiedenis van stad Gent wat wilt bijschaven, lees dan zeker verder

Fase1Deel3_1

Uit de vondsten van de archeologen is gebleken dat er enkele honderden jaren geleden (17de eeuw!) een watergang liep op de plaats waar ons gebouw komt te staan. Dat de Ottogracht vroeger een waterweg was, zoals de naam al doet vermoeden, is niets nieuws. Maar de waterloop die op onze werf is blootgelegd, slaat de bladzijde om naar een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de stad. Die waterloop vormde namelijk een rechtstreekse verbinding met de Ottogracht en de Leie. Het zijn de oude kaaimuren van die gracht die de archeologen hebben blootgelegd. Best interessant, niet?

Fase1Deel3_2

Zo ziet u maar weer: ook een stad leeft, niet alleen de mensen die er wonen. En u heeft nu weer een interessant weetje om op een gezellige avond met uw medemensen te delen.

Voorbereidende graafwerken en archeologie
Getagd op: