Ondertussen zijn we alweer bijna 2 maanden verder sinds de laatste update en heel wat werkuren later. Sinds die laatste update is er dus heel wat werk verzet door zowel ouders,stam, leiding en onze aannemers en heel wat andere mensen. Waarvoor dank allemaal!

Hier even een overzicht van wat er nu precies is gebeurd: om te beginnen werden de funderingen de voorbije weken afgewerkt. Dit hield in dat de sleuven verder werden uitgegraven voor de funderingsbalken, ijzer werd gevlochten tot korven voor in de sleuven te plaatsen, balken en vloerplaaten werden bekist, net als de lift die ook nog eens ondergronds werd geïsoleerd. Verder hebben we gezorgd voor een aardingslus voor onder de fundering en moest alle bekisting die we eerder hadden opgezet opnieuw worden aangevuld met grond.

Na al dat graven konden we starten met het niveleren wat eigenlijk wil zeggen dat de bouwgrond werd effen getrokken. Er werd een plastiek voorzien op de vlakken waar de vloerplaten zullen komen. Op die manier zal het water van de beton niet te snel weglopen, wat dan zorgt voor het optimaal drogen en uitharden van de beton.

Opnieuw moest er heel wat worden gevlochten. Er moesten dubbele netten en extra staven worden voorzien op de plaatsen van de vloerplaat. Met andere woorden dat moet allemaal worden gevlochten en worden verbonden aan de ijzerkorven, die eerder al waren geplaatst en aan de wapening van de liftwand. Rekening houdend met de rioleringen die er in de toekomst zullen komen, werden er doorgangen gemaakt langs en door de funderingsbalken. En eindelijk! Plots stonden er betonmixers op ons te wachten en werd de 60m³ beton in één beweging om de balken, liftwanden en vloerplaat gegoten. Wat een verschil dat dit geeft in amper enkele weken tijd. Niet enkel de bouw, maar nu is de opbouw van start gegaan! Die opbouw start met 28 dagen niet veel werk aangezien de beton die tijd nodig heeft om uit te drogen.

Zoals jullie kunnen zien is er alweer heel wat werk verzet de laatste weken. Voor alle geïnteresseerde, nieuwsgierige of als het kriebelt om te helpen, het Baudelopark is the place to be om te komen helpen of eens te komen kijken. Ook in de grote vakantie zullen er enkele bouwdagen zijn waar alle hulp welkom is. Afsluiten van een dag samen werken doen we met een leuke activiteit. Wat dit zal zijn zal later worden bepaald maar denk maar al aan een barbecue of kubbs spelen in het park of samen een frietje gaan stekken. Welke dagen dit zijn zullen later worden meegedeeld op de website!

En juist dit nog. Volgende weken zullen deze werken worden uitgevoerd:

  • Alles ontkisten (schoren wegnemen, bekistingsplaten uit de grond trekken)
  • De setische put (voor de toiletten) en de regenwaterput steken. Waarom niet nog eens graven, we zijn het nu toch gewoon.
  • De (oude) bestaande riolering van de koer herstellen en opnieuw verbinden.
  • De staalstructuur (portieken) plaatsen.
  • Beginnen met metsen!
Funderingsplaat gieten