1

Op zaterdag 27 juni vond een historisch moment in de geschiedenis van ons bouwproject plaats.  Na al het harde werk dat we in de voorbije dagen (en achter de schermen, jaren) verricht hebben,  zouden we eindelijk de allereerste steen van ons gebouw leggen. Toegegeven, de eerste stenen hadden we reeds enkele dagen voor de grote dag al gelegd, maar het is de symbolische daad die telt.  Wat de eerstesteenlegging zo bijzonder maakte, was dat we in de muur een tijdcapsule verzegeld hebben. Die tijdcapsule is een koker waarin de kinderen, leiding en anderen hun boodschap aan de toekomst meegaven. Wanneer ze geopend zal worden? De kans dat we het zelf nog zullen meemaken is klein. We hopen natuurlijk dat ons gebouw de tand des tijds langer zal doorstaan dan wijzelf.

De ceremonie zelf begon rond half zeven. De kinderen waren nog niet zo heel lang terug van  hun leuke daguitstappen wanneer plots verzameling gefloten werd en ze razendsnel per patrouille gingen staan op de betonplaat.  Nadat de patrouillekreten doorheen het park weergalmden, nam onze eenheidsleider,  Beo (oftewel Laurens De Cleyn) het woord. Na een korte speech, droeg hij het woord op zijn beurt over aan de Gentse schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd Elke Decruynaere. Toen ook haar mooie speech een einde kende,  werd het tijd om de tijdcapsule te vullen. Per tak kwam er een leider en een kind naar voren om een bijdrage te leveren. Er verdween vanalles in de capsule: foto’s, tekeningen, onze das, … Ook een foto van het moment zelf werd in de koker gestoken, waarna die in de muur werd geplaatst en er een steenop werd gezet.

Een dankwoord en drie ‘bravo’s’ later werd de ceremonie afgerond en was het tijd om de dag met een lekkere barbecue af te sluiten.

Langs deze weg willen we nogmaals iedereen bedanken die dit moment mogelijk heeft gemaakt. De lijst van mensen die hun bijdrage geleverd hebben is inmiddels onnoemelijk groot geworden, dus het is onbegonnen werk om iedereen op te sommen. Weet dat onze dank eindeloos is en we nog heel lang nadat ons gebouw er helemaal staat dankbaar zullen zijn!

 2

De eerste steen legging