Na het degelijke success van onze eerste grote zomerbouwdag kwam er ook een vervolg. Vandaag deden we het bijna uitsluitend zonder professionele hulp en vreemd genoeg lijkt het alsof er meer vooruitgang is geboekt dan op de vorige bouwdag. Inmiddels weten we ook al ongeveer hoe het metselen en lijmen in zijn werk gaat. Lijmen? Jaja, de cellumat blokken worden aan elkaar gelijmd, al heeft het eigenlijk best veel weg van metselen met mortel. Waar we ook weer op konden rekenen was de zon en de elektriciteit die uitviel.

Dat laatste was gelukkig ook deze keer weer snel verholpen en met man en macht zwoegden we om de muren vandaag af te krijgen. Daarvoor verdeelden we ons in drie teams, wat benamingen opleverde als ‘de Hofmanmuur’, ‘De De Cleynmuur’ en de ‘zuil van Merel’. Steen per steen werden de muren hoger en de arbeid zwaarder, want zo’n cellumatblok weegt toch niet niks. Soms breken er ook stukken af, die je dan met wat gevoel voor tetris weer moet vastlijmen.

Het resultaat van deze zomerbouwdag? De muren van de eerst verdieping staan er nog net niet helemaal, maar het is een dankbaar gegeven om na een dag hard werken de vruchten van de arbeid al meteen te zien. Met een derde zomerbouwdag in het kielzog, moet de eerste verdieping er zeker staan voor het nieuwe scoutsjaar begint. En dan gaan we over naar de volgende fase.

Bedankt aan alle helpende handen!

Het gelijksvloers krijgt stilaan vorm