Op een milde wintermorgen in december waren we weer van de partij. Vandaag was er voor ons geen zware fysieke arbeid weggelegd, wat gewoonlijk wel het geval is. Nee, vandaag hebben we ons vurig ingezet om het keldergewelf van ons lokaal waterbestendig te maken. En dat vurige mag daarbij vrij letterlijk worden genomen.

Door de zware regenval die we de voorbije dagen hadden gekend, waren de fundamenten doordrongen van water. En willen we de stenen waterbestendig maken, moet al het vocht er uiteraard eerst uit. Dus deden we beroep op de oudste vijand van water: vuur. Met een brander droogden we steen per steen, om die dan vervolgens met een dikke laag ‘kelderdichtingsverf’ te bedekken. Een makkelijk taakje dus, met de nodige spektakelwaarde (vuur!).

Een minder fraai taakje was het opnieuw invoeren van zavel in en rond alle riolering. Toch wisten we met verenigde krachten het zaakje snel in orde te brengen (eerst met schoppen, later kwam er ook een bobcatje bij kijken), zodat alles in orde kwam voor de grote dag: 14 december. Het plaatsen van de gewelven

Waterdicht maken van het gelijkvloers