9
8
7
6
5
4
3
2
1

Wie na deze dag onze werf nog niet bezocht heeft: doen! Vandaag hebben we namelijk aanzienlijke vooruitgang geboekt. Ons lokaal begint er eindelijk ook daadwerkelijk als een gebouw uit te zien. We hebben nu een vloer op de eerste verdieping, en ja – we kunnen ze bereiken ook, want we hebben een trap!

We begonnen er al behoorlijk vroeg aan, en al meteen kregen we met een eerste obstakel geconfronteerd: de kraan geraakte niet op de werf omdat er een auto verkeerd geparkeerd stond. Met de hulp van de politie konden we al snel de eigenaar opsporen, die promt zijn auto ergens anders parkeerde. Zodra dat probleem achter de rug was, kon het echte werk beginnen. De kraan werd in positie geplaatst en al gauw zweefden de loodzware platen over onze werf om uiteindelijk als puzzelstukjes naast elkaar te worden gezet.

Zodra alles lag waar het moest liggen, konden we de laatste hand leggen aan de voorbereiding op woensdag, wanneer het beton zou worden gegoten. En aangezien het gewapend beton is, betekent dat dat de wapening nog moest worden gelegd. Opnieuw wat gepuzzel, maar uiteindelijk lag alles klaar voor de volgende stap: het beton.

Het eerste verdiep