12
11
10
7
6
5
4
3
2
1
0
12
11
10

Op woensdag 16 december stond er een leuk taakje op de agenda: beton gieten. Met vijf man sterk kwamen we de aannemer en collega’s bijstaan (al had het met minder vast ook wel gekund). De voorbereidende werken beperkten zich deze keer tot het aansluiten van een tuinslang om later het met beton besmeurde werkmateriaal (en onze laarzen) af te spoelen.

En dan keken we een tijdje toe hoe de waterslang, nu ja, betonslang, de hoogte in werd gehesen totdat ‘ie netjes boven de eerste verdieping hing. Er kwamen eerst enkele zuchten uit, maar daarna stroomde het beton er lustig uit. De aannemer mat de hoogte en liet ons weten of we de brei wat moesten uitdunnen of niet. Zodra de hoogte in orde was, moest het beton mooi effen liggen, als ware het een spiegel. Normaal gezien gebruikt men daarvoor een trilnaald, maar manueel lukt het ook nog (al ontsnapt de preciese naam van het gereedschap me even). Het geeft een vreemd gevoel van voldoening om iets dat eruitziet als pap zo’n mooi effen vlak te zien vormen. De schoonheid der arbeid zullen we het maar noemen.

Binnenkort laten we u weten wat de vooruitzichten van 2016 zijn.

Drukplaat eerste verdieping