1
2
3
4
5
6
7
8
9

Toegegeven, het is alweer even geleden sinds de laatste update. Maar het wachten wordt – net als ons harde werk – uiteindelijk toch beloond! Het grootste deel van het metselwerk is achter de rug. Het is zeker niet allemaal van een leien dakje gelopen. Soms moesten wel eens een stuk opnieuw doen. Soms sneuvelde er wel eens wat gereedschap. Maar meestal deden we het goed.

Naast het metselwerk zijn er natuurlijk allerlei andere dingen gebeurd. Zo zit er nu bijvoorbeeld een gat ter grootte van een deur in het SKI-gebouw. Maakt u zich geen zorgen, dat was de bedoeling – er komt namelijk een deur, aangezien de studenten van het SKI in de toekomst ook gebruik zullen maken van ons lokaal. Verder was het vooral een kwestie van verfijnen (als amateurs kan het eindresultaat nogal grof zijn) en afwerken vooraleer de gewelven van de tweede verdieping er kwamen.

En vandaag zijn die er gekomen! Reeds vroeg in de ochtend begon het heiswerk, te beginnen met de trap, gevolgd door de vloerplaten. Een werkje dat van harte aan te bevelen valt voor puzzelaars (al zal menig puzzelaar geen puzzelstukjes van twee tot vier ton gebruiken). Nu is het nog een kwestie van de wapeningsnetten met elkaar te verbinden om ze vervolgens onder het beton te doen verdwijnen. En dan begint het metselwerk van de tweede verdieping. Inmiddels hebben we al aardig wat gemetseld en gelijmd, dus het zal vast een pak sneller gaan dan in het prille begin.

De gewelven van het tweede verdiep