De laatste 2 maanden mag de school wel weer begonnen zijn, dat heeft er niet voor gezorgd dat we niet verder hebben gewerkt aan ons toekomstige scoutsstekje.  Waar we kunnen hebben we met z’n allen goed doorgedaan, maar uiteraard hebben we ook de hulp en kennis van aannemers moeten inschakelen.

Het visuele hoogtepunt van de werken was uiteraard het schilderen van de gevel. U heeft het misschien al gezien als u langs het baudelopark passeerde: zowel de noord- als zuidgevel zijn volledig bepleisterd en beschilderd in een zebrapatroon. Met veel stam, seniors en leiding en nog meer enthousiasme hebben we een heel weekend doorgewerkt, waardoor we het op twee dagen hebben kunnen afronden. Het resultaat mag zeker te zien zijn! Als u er nog niet hebt kunnen passeren, kan u het ook bezichtigen tussen de foto’s.

Het schilderen en bepleisteren van ons gebouw betekent ook het opbouwen en afbreken van stellingen. Door de week hebben we meerdere avonden doorgewerkt om de stellingen aan de reeds geverfde muren af te breken en terug op te zetten aan de oostgevel. Hierdoor kan deze ook bepleisterd en geverfd worden tegen het begin van de winter. Het zetten van deze stelling was echter geen eitje, aangezien die vlak naast de kraan staat. De kraan moet tijdens stormweer vrij kunnen ronddraaien, waardoor deze met zijn zware ballast recht tegen de stelling zou draaien. Gelukkig hadden we zowel het materiaal als de mankracht om een brug over de uitstekende ballast van de kraan te plaatsen, waardoor het probleem werd opgelost.

Met het begin van de winter komt het begin van de regen en de koude, waardoor het gebouw wind- en watervast gemaakt moet worden. Ondertussen zijn de ramen op het 1e en het 2e verdiep en de isolatie en roofing op het dak geplaatst. Het enige wat nu nog rest is een dakraam en de grote deuren en ramen op het gelijkvloers. Als dat gedaan is, kan er begonnen worden met het leggen van alle elektriciteitsdraden en de water- en gasleidingen. De ventilatieschachten worden ondertussen ook gelegd. Als dat gedaan is, kunnen de binnenwerken echt van start gaan, waardoor het gebouw meer en meer een leefbare plek wordt.

Groetjes

Het bouwteam

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Slider

 

 

Het gebouw krijgt een wintervest
Getagd op:                

Geef een antwoord