Sinds de laatste update is er weer enorm veel werk gebeurd op onze bouw! Het gebouw is sinds het begin van de winter wind- en watervast, waardoor de binnenwerken konden beginnen. De buitenkant van het gebouw komt al in de finale fase, nu de gevel geverfd is en het plaatsen van het hout bezig is.

Voor de winter goed en wel begonnen was, werd zowel het dak als de ramen op het gelijkvloers afgewerkt. Het dak is nu volledig bedekt met een speciale EPDM, waardoor we een groendak kunnen planten. Een drainagesysteem rond het gebouw zorgt er ook voor dat er geen grondwater van het omliggende park in het gebouw loopt, waardoor het regen- en vriesweer geen probleem meer was voor onze bouw.

Net voor de examenperiode kwamen we nog een paar dagen samen om de oostgevel te verven. Daardoor zit het gebouw nu volledig in zijn zebravest! Je zult al je best moeten doen om het gebouw niet op te merken als je langs het Baudelopark loopt.

In december konden de binnenwerken in ons gebouw dus eindelijk beginnen. De binnenmuren sinds vorige week volledig uitgeplakt. Ook water, gas en electriciteit zijn over het hele gebouw gelegd. Hierdoor konden de loodgieters beginnen aan de nodige infrastructuur: douches, toiletten, centrale verwarming,… Geen eenvoudige klus, aangezien het hele gebouw aan alle toegankelijksheidsnormen moet voldoen. De ventilatiegroep werd op het dak geplaatst en geïnstalleerd, een kanjer van een motor die de sturing van het hele gebouw regelt.

Binnenkort kan ook de chappe in het gebouw. Daarna kan de rest van de bevloering, samen met de betegeling van de keuken, toiletten en badkamers gebeuren. Als dat klaar is zal de binnenkant er eindelijk meer uitzien als een leefbaar gebouw dan als een bouwwerf, alhoewel het er nu al mooi op begint te lijken! Daarna kan de rest van de binnenwerken gebeuren. Dit is nog een heel waslijstje: de lift, de keuken, de kasten, de rest van de sanitaire ruimtes,…

De buitengevel op het gelijkvloers wordt ook verder afgewerkt, tussen de ramen wordt hout geplaatst. Deze zijn gemaakt van padoek, een tropisch hardhout dat er nu nogal uitspringt met zijn felrode kleur. Dit wordt als snel een donker bruin, en zal met de tijd nog wat meer vergrijzen en ‘inblenden’ met de rest van de gevel. Samen hiermee worden ook de buitenkasten onder de onderdoorgang geplaatst, en zal het plafond van de onderdoorgang worden bedekt.

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Slider
Bouwdagboek Winter 2017

Geef een antwoord