Nu het zonnetje er begint door te komen, is het ideaal om wat werk te verrichten op de bouw! De laatste maand is er weer vooruitgegaan op onze bouw, met als hoogtepunt het gieten van de chape in ons stekje.

Laten we starten met enkel foto’s, met dank aan onze vrienden bij Animal Production:

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Voor de chape erin kon, moesten er eerst een boel voorbereidingswerken gebeuren. De elektriciteit- en wateraansluitingen werden afgewerkt. Zelf hebben we vooral het volledige gebouw opgeruimd en stofvrij gemaakt.

Terwijl waren er natuurlijk ook nog wat andere taakjes. De ventilatiegroep stond voor een stuk te dicht bij de gevel van het schoolgebouw waar ons lokaal aan gebouwd is, dus moest een stuk omringd worden door een brandwerende wand. Deze wand zorgt ook de isolatie van de ventilatiebuizen buiten. De buis van de dampkap in de keuken werd ook tot aan het dak geplaatst. Er werden wat reparatiewerkjes gedaan, een paar schilderwerken, afbraak van stellingen,… Kortom: werk genoeg 😉 .

Tegen het einde van de maand kwam het grootste werkje van ze allemaal: voor de chape op het gelijkvloers erin kon, moest er eerst nog 32 kubieke meter (8 ton!) isolatiekorrels op de vloer komen. Het was een mooie uitdaging om dit allemaal door een deuropening te krijgen! Gelukkig kon dit karweitje met de kraan en wat stellingmateriaal al veel vergemakkelijkt worden. Samen met de immense steun van de leiding, seniors en de VG’s was de klus dan ook op een weekend geklaard. Alvast nog eens een dikke merci voor iedereen die hiermee geholpen heeft!

Begin juni was het dan eigenlijk zover. De chape kwam erin, en enkele dagen later is hij nu helemaal droog. Nu kunnen de binnenwerken verder: de vloer, de lift, badkamers, de keuken, kasten,… Noem het maar op. Ondertussen wordt er ook buiten verder gewerkt aan de gevel en de onderdoorgang. Elke dag een stap dichter naar het einde!

 

Een stevige linker

Het bouwteam

previous arrow
next arrow
Slider

 

 

Het zonnetje komt erdoor

Geef een antwoord