Deze zomervakantie is het gebouw flink vooruit gesprongen. De buitenkant van het gebouw is zo goed als af en ook binnen begint het al goed op een lokaal te lijken. Elke dag zie je meer en meer hoe het finale resultaat eruit zal zien. Ondertussen kunnen we al aftellen naar de grote opening op 7 oktober.

Tijdens ons Groot Kamp werd op de verdiepen de linoleum geplaatst, zodat er tegen het eind van het bouwverlof op gelopen kon worden. Op het gelijkvloers werden de tegels geplaatst, waardoor we nu eindelijk lopen op een vloer in plaats van beton.

Ondertussen werd de lift geplaatst. Die is nu volledig gekeurd, waardoor we met al ons werkgerief niet meer de trap op moeten zeulen. Goed nieuws voor iedereen zijn rug dus! Aan de trap wordt bovendien een leuning geplaatst. Zo voldoen we tussen de verdiepen alvast aan alle toegangsnormen.

Door de schrijnwerkers werden de inbouwkasten geplaatst. Verder werden alle binnendeuren geleverd en geplaatst, waardoor het op de verdiepen al bijna als een volwaardig scoutslokaal uit begint te zien. Het zal niet lang meer duren voor we al ons spelmateriaal en ander gerief naar het lokaal kunnen verhuizen en het daar opbergen.

Nadat we de muren in de toiletten en badkamers met primer hadden ingekleed, kon de tegelzetter ook daarmee beginnen. De loodgieters zijn nu volop bezig met het plaatsen van de toiletten, douches en wastafels. In principe kunnen we ons al douchen in het lokaal! Nu zullen er kunstmatige wanden worden geplaatst, zodat de toiletten, douches en lavabo’s gescheiden worden.

In de keuken werden de muren bekleed met inoxplaten en konden we de dampkappen plaatsen. Nadat de keukentoestellen worden geleverd en de kasten geplaatst, zal de keuken volledig af zijn.

Aan de buitengevel worden de laatste houten latten geplaatst en werd begonnen met het plafond aan de onderdoorgang. Als dit klaar is, is de buitenkant van het gebouw volledig af.

Het einde komt meer en meer in zicht, en we kunnen aftellen naar de grote opening. Volgend jaar zullen we activiteiten in ons eigen lokaal kunnen doen. Kortom, het moment waar we al jaren naar uitkijken komt eindelijk nabij! We houden jullie zeker nog op de hoogte over de verdere afwerking.

Een stevige linker,

Het bouwteam

1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
10.jpeg
11.jpeg
12.jpeg
12A.jpeg
13.jpeg
14.jpeg
15.jpeg
16.jpeg
17.jpeg
18.jpeg
18A.jpeg
19.jpeg
20.jpeg
21.jpeg
22.jpeg
23.jpeg
24.jpeg
25.jpeg
PlayPause
previous arrow
next arrow
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
10.jpeg
11.jpeg
12.jpeg
12A.jpeg
13.jpeg
14.jpeg
15.jpeg
16.jpeg
17.jpeg
18.jpeg
18A.jpeg
19.jpeg
20.jpeg
21.jpeg
22.jpeg
23.jpeg
24.jpeg
25.jpeg
previous arrow
next arrow
Bouwdagboek zomervakantie 2017
Getagd op: