De bevers zijn de jongsten van onze groep. Kinderen tussen 6 en 8 jaar kunnen hier terecht voor de eerste kennismaking met scouting, plezier maken, fantasie en het spelen van leuke spelletjes met hun vrienden. Het motto van onze bevertak is dan ook: Als bever zal ik vriend zijn samen spelen en delen.

De beverleiding hebben allemaal namen die gebaseerd zijn op het beververhaal ‘Vrienden van het woud’. In dit verhaal vestigt een beverkolonie zich in een bos waar ze kennismaken met de familie Dubois. De familie bestaat uit vader Dubois (Valkenoog), moeder Dubois (Regenboog), de twee kinderen (Rusty en Bubbels) en hun lieve hond Japic. Op een stormachtige nacht wordt een bever (Keoo) getroffen door een bliksemstraal en veranderd hij in een zilveren bever. Plots kan deze bever de mensentaal begrijpen en spreken! Vanaf dat moment worden de familie Dubois en de beverkolonie echte vrienden. Ze beleven vele avonturen met de tweeling-bevers (Peddel en Boele), de wijze uil (Malack) en de gekke eekhoorn (Tiktak).

Speel je ook graag gekke spelletjes en maak je graag plezier met je vriendjes? Kom dan maar snel eens een kijkje nemen in onze bevertak!