groepsfoto-3

Beste Bezoeker,

 

Wij vonden de beste manier om onze tak voor te stellen in de naam zelf. We hebben aan alle letters een eigenschap gekoppeld, die met scouting en met ons te maken heeft.

V         van Vriendschap
E         van  Energie
R         van  Ravotten
K         van  Kennis en Technieken
E         van  Entertainen
N         van  Natuur
N         van  Nieuwe uitdagingen
E         van  Erkenning
R         van  Rolmodel
S          van Spanning en Sensatie
/
G         van Grenzen verleggen
I          van Indivueel vs Groepsgeest
D         van Deelname aan programmatie
S         van Scouting op zijn best
E         van Enorm veel mogelijkheden
N         van  Niet te stoppen

 

 1. V van Vriendschap: de meeste van onze vg’s zitten als sinds hun welpentijd/ Bevertijd bij onze scouts, met gevolg dat ze al samen enorm veel hebben meegemaakt gedurende hun gespartel door de verschillende takken. Maar ook de nieuwe vg’s worden in de groep makkelijk opgenomen. Scouting staat voor Vriendschap voor het Leven
 2. E van Energie : De vg tak draait rond energie, Bruisende activiteiten of revitaliseren aan een ontspannend kampvuurtje. Maar ook de energie die erin gestoken wordt door de vg’s en de leiding zelf.
 3. R van Ravotten : Heel belangrijk in de vg tak is de mogelijkheid om te ravotten en te spelen. De meeste mensen vinden dat vg’s te oud zijn om te spelen, Natuurlijk is niets minder waar! Vandaar dat Ravotten zeker een basis waarde is in onze tak.
 4. K van Kennis en TechniekenLaten we eerlijk toegeven dat Kennis en Technieken ook een groot deel is van de vg tak. Teervoet, tweedeklas en woudloper zijn dan ook geen onbekende begrippen. En we zijn heel trots dat heel veel vg’s de technieken zo goed beheersen en zich constant willen verbeteren
 5. E van Entertainen: Dit slaat vooral terug op het entertainen van de groep, de leiding, een andere tak maar ook zich zelf. Het is ons niet vreemd om ons te verkleden en zo de welpjes gaan verwonderen met een groot spel?
 6. N van Natuur: Natuur is een heel belangrijk iets binnen scouting dus niet specifiek binnen de vg tak.  Maar ook in de vg tak wordt er naar gestreefd om zo milieu vriendelijk te leven en een grote kennis op te doen qua planten en dieren. Een goede zebra laat maar 2 dingen achter op de plaats waar hij kampeert, dat is niets en dank u wel 
 7. N van Nieuwe Uitdagingen: Als vg  krijg je constant nieuwe dingen voorgeschoteld, dingen die je nooit verwacht had, Maar ook dingen die je nooit alleen had durven doen. Die in Groep wel doenbaar, zijn, we proberen ook om altijd nieuwe spelletjes te vinden waar altijd wel uitdagingen in zitten.
 8. E van Erkenning : Iedereen vind het wel leuk om erkenning te krijgen, bij de vg’s is dat niet anders. Nu in de scouts kan me op verschillende manieren erkenning krijgen, via batchwerking kan me zich specificeren op een bepaald gebied, na een proef aflegging krijgt men dan een batch als bewijs. En laten we voor al de Totems niet vergeten, want dat is de ultieme erkenning die iemand kan krijgen.
 9.  R van Rolmodel: Als vg ben je in onze groep de oudste van alle kinderen, natuurlijk gaan er dan wilde verhalen rond over de activiteiten van de Stoere vg’s. Of het feit dat de Deernen ook soms helpen bij de andere takken, maakt hen nog populairder dan ze al zijn en dienen ze voor veel van de kinderen als Rolmodel.
 10. S van Spanning en Sensatie: Spanning en sensatie is een heel belangrijk aspect binnen onze tak. Fun en amusement is zeker belangrijk, maar activiteiten waar spanning en sensatie in komen, die maken het net iets leuker dan alle anderen
 11. G van Grenzen verleggenAls me alle vorige punten bekijkt dan zou je denken dat de vg’s stalen zenuwen hebben. Nu dat is dan ook zo!!! Maar dit hebben ze maar kunnen bereiken door hun eigen grenzen te verkennen en proberen te verleggen.
 12. I van individu vs groepsgeest: een vg heeft meestal zijn eigen individu en die kan soms in tegenstelling zijn met de groepsgeest. De moeilijkheid is om de perfecte balans te vinden tussen beide.
 13. D van Deelname aan Programmatie: Een vg heeft bij ons zeker inspraak in het programma, we vragen welke activiteiten ze zeker willen doen en dan plannen we die in. Een Win Win situatie
 14. S van Scouting op zijn best: de vg tak is de tak bij uitstek,  omdat je enorm veel mogelijkheden hebt en weinig beperkingen. Daarom kan je als leiding ten volle gaan en een enorme diversiteit in het programma steken, maar ook als groep zitten we aan de top.
 15. E van Enorm veel mogelijkheden : mogelijkheden is het sleutel woord binnen een vg tak. Kansen die we moeten nemen en opties die we kunnen volgen? we zwemmen in mogelijkheden
 16. N van Niet te stoppen: de vgs zijn niet te stoppen, stoer, sportief, hard, maar ook lief, gevoelig en speels! Gewoon niet te stoppen.

Spreekt deze beschrijving je aan, Denk je dat je jezelf hier wel in kan terug vinden dan ben je zeker welkom.